top of page

כלי עזר לנותני שירות בארגונים

בעת הקשה הזו, לאחר אירועי ה-7 באוקטובר ועם הימשכות המלחמה, רבים מתושבי ישראל עסוקים בשאלות הנוגעות למיצוי זכויותיהם או נדרשים למפגש אל מול משרדי הממשלה השונים, רשויות ממשלתיות וגופים העוסקים במתן שירותים וזכויות.

הרגשות השונים שאירוע טראומטי מעוררים, עשויים להיות נוכחים גם במפגש מול נושאים בירוקרטים. המפגש עם בירוקרטיה מהווה חסם פסיכולוגי והוא עשוי להחוות כמפחיד ומעורר חוסר אונים גם בשגרה, לא כל שכן לאחר אירוע טראומטי.

מפגש מיצוי זכויות, או כל מפגש עם גורם מוסדי- הוא לעתים המפגש הראשון של האדם עם גורם ממשלתי, ויכול להיות גם המפגש הפורמלי הראשון שבו הוא מדבר על שחווה .  מפגש זה טומן בחובו משמעויות ולו השפעות על האדם שחוה אירוע טראומטי. 

הכלים שלפניכם מקנים בסיס ראשוני להתנהלות מותאמת טראומה בעת מפגש עם אדם שחווה ארוע טראומתי.

מענים לפי מבנה פגישה 

לפני פגישה:

צור/י פגישה שתאפשר אווירה מכילה, מאפשרת ובטוחה ככל הניתן

לאורך פגישה:

קח/י בחשבון כי מפגש עם ארגון בירוקרטי ונציגיו אלול לעורר אי- נוחות ואולי אף כעס, תן/י לכך מקום במידה, תוך התייחסות למתן המענה הנוכחי

נס/ה להמנע עד כמה שאפשר מכניסה לפרטי האירוע ולצפייה בסרטונים יחד עם הפונה, כדי לשמור עליו ועליך כאיש מקצוע מטראומה חוזרת.

במהלך פגישה

עשה/י אבחנה בין מטרת הפגישה לבין התוכן שעולה בה ובחר/י את התכנים בהם יש לשתף

סייע/י במתן מידע מרבי אודות הזכויות, האמצעים להשגתן, לוחות הזמנים הצפויים, בהירות אודות התהליך

סיום פגישה

צייד/י במכתב מסכם לפגישה, מה נעשה בפגישה, מהו ההמשך לתהליך ומהם לוחות הזמנים

אחרי פגישה

[חיבורים והפניות המשכיות לפי המצב שרואים בפגישה: אוכלוסיות יחודיות, פגיעות יחודיות, עו"ס, מענה רגשי, חמ"ל סגול, ניידת זכויות]

bottom of page